Néa!


Min Néa, snart måste vi göra om den där kvällen, denna gång en heelkväll :).



Fet smäll!


Gaaahh, nu får jag skärpa mig.. Har haft långledigt från skrivandet men nu är jag tillbaka med massor av skrivlust... Julhelgen blev ju riktigt lugn och jag passade på att vila ut ordentligt :).
Fick fina julklappar (lägger in bild i morgon) men vissa av julklapparna som jag skulle få av mor min hade inte hunnit komma från USA, så det blir en "liten jul" på onsd.

Igår var jag och Niklas i stan och försökte shoppa lite, tyvärr gick det knappt då folk var helt hysteriska över rean. Jag orkade knappt ägna en blick åt det hållet men hittade faktiskt en snygg tröja från zara, mer fynd på rean lär det inte bli ;). För julklappspengarna blir det också ett par cheap monday brallor och lite baskläder, ska ut och brottas med folket på stan i morgon igen.

Jag har förresten bestämt mig för min nyårsoutfit vilket inte blir speciellt alls.. Kommer ha en längre kavaj från Gina tricot, "bustier" från hm och ett par höga jeansshorts från topshop. Orkar ju som sagt inte engagera mig så överdrivet och drar på lite snygga smycken som piffar upp det hela :).


God jul!!


Nu är klockan 03.00 och julafton är äntligen här.. Har vart på julfika hos pappa och träffat morfar för att få julklapparna av honom. Idag ska jag till min kära mor och äta hennes hysteriskt goda julbord och ha det underbart med familjen, men det jag längtar mest till är att öppna julklapparna som Niklas har köpt :D.

Rensade förresten mina bilder på datorn idag och hittade en som är tagit ganska kort tid efter hemkomsten från karibien.. Jag vill vara brun igeeeen :(. Börjar bli blek och trist igen och en massa smink är ett krav för att täcka alla skavanker. Livet är lättare om man är brun, hihi.





Nu blir det dags för sängen så att jag får öppna alla julklappar snart, ha en underbar Julafton.


Hur jag räknar kalorier!


Fick en kommentar ang mitt kaloriräknande.. Jag räknar ut hur mycket jag ska äta genom att ta min vikt gånger 25,8, exempel 60*25,8=1458 och när jag vet det är det bara att börja räkna. Detta svar varierar beroende på vilka sidor du räknar ut det på osv, men det är det jag går efter. Vill man gå ner i vikt ska man försöka äta 500 kcal mindre än resultatet du får när du räknar ut din kalorimängd per dag. Jag rekomenderar ist att motionera mer och på det sättet äta alla kcal per dag men förlora 500 genom motion. När man rör på sig måste man ju räkna det som borttagna kalorier, en rask promenad uppför i 10 min är t ex 41 kcal.

Jag tar hjälp av miljomat.se eller recepthjalpen.se. Förutom att räkna kcal så räknar jag fett, mättat fett, kolhydrater och sockerarter, så att jag inte överskrider det varje dag. Det normala för en kvinna är (på ett ungefär):
Fett: 70g
Mättat fett: 20g
Kolhydr:ca 150
Sockerarter:90

(En köksvåg är ju också ett ganska avgörande redskap om du ska kunna räkna ut kcal, hihi).

Försök att inte äta vitt bröd och mycket kolhydrater om man vill gå ner i vikt. Ät dina kcal men välj vad du äter. Bara för att man har en summa att gå efter så ska man ju inte välja onyttigt för dom. Jag t ex har minskat grovt på just såser, allt sött, kolhydr, vitt bröd, läsk osv. Försöker ist att äta mycket fisk, kalkon, kyckling, keso, grönsaker, wok och om jag är sugen på godis så har jag nu för vana att köpa någon frukt. Har en pojkvän som kan äta mängder med osunt utan att gå upp i vikt men han respekterar mitt försök att vara hälsosam och har minskat med det här hemma... Missförstå mig inte, jag unnar mig något iaf en gång i veckan som nu i söndags gick jag på bio och åt popcorn och lite godis. Om man inte har något att se fram emot så ere sjukt svårt.

Det viktiga är att minska på portionerna och kanske mäta pastan man äter (ca 1/2-1 dl) osv. fyll tallriken men salladen som är nyttig eller kycklingen och minska det man blir uppblåst av.

Jag vägde ca 85 kg för tre år sedan och väger nu 60 kg. Anledningen till att jag räknar är för att hålla vikten och inte slappna av och bara släppa det för att jag har nått resultatet. Kommer alltid ha svårt att sätta stopp för godsaker men med hjälp av att räkna så har jag hittat en bra balans.

Kom ihåg att leva lite och inte gör detta helt slaviskt. Unna dig i lagom dos kanske en gång i veckan och det är ok att äta fullkornspasta,matvete etc, minska bara på portionens storlek, det är oftast där problemet ligger. Sluta även med småätandet (det småätandet man inte är medveten om) som "en chokladbit, eller ett kex, några karameller". Ta hellre två morötter eller lite melon mellan måltiderna så att du inte faller för dessa frestelser.

Nu blev detta ett långt inlägg men jag hoppas att dom som är intresserade av detta har fått lite användbar info, lycka till ;).

Love "parisienne"!


En vän på jobbet sprang förbi mig och jag tyckte att hon doftade så gott. Jag fick veta att det var YSL:s nya parfym "Parisienne", (vem kan ha undgått den snygga reklamen på tv med Kate Moss). Har iaf suktat efter den sedan dess och funderar på att skriva upp den på min önskelista, min födelsedag närmar sig ju med stormsteg.
Ska dofta lite mer på den och se om det verkligen är "jag".
Mitt senaste tillskott på parfymhyllan är ju Marc Jacobs Daisy som jag är helt kär i, den använder jag mer vid speciella tillfällen då jag vill spara på den, haha.
Så kanske det blir YSL som får dela plats bland de andra parfymerna snart!!



Nya YSL Parisienne (som jag ev kommer att önska mig/köpa).



Och min favorit just nu Marc Jabobs Daisy.

Nu är det jul!


Nu är det snart jul och folk e hysteriska. På jobbet springer dom runt som förvirrade höns och ska köpa dom sista julklapparna, ganska kul att se faktiskt, haha. En annan e ju inte heller klar med klappar så det blir till att åka in till stan i morgon och var lika stressad som resten av Stockholm, tur att jag är ganska säker på vad jag ska köpa och slipper brottas med folk allt för mycket. Niklas min Niklas har nu lagt julklapparna till mig under våran gran och jag är så sjuuukt nyfiken, herregud!! Har lust att smyga upp i natt och skaka lite på dom ;). Har verkligen inte en aning vad han kan ha köpt så detta gör allt ännu mer spännade.


LEDIG!


Idag är det sista arbetsdagen och sedan e jag ledig i över jul. Ska bli riktigt mysigt att fixa dom sista julklapparna och bara vila ut lite.. Jobbar till 20.30 ikväll och allt e mest förberedelser för rean (usch). Hela jäkla butiken blir snart rea och jag ser inte fram emot detta, inte alls haha. Rean börjar ganska snart efter jul och det jag ser fram emot är att få köpa lite saker själv ;).

Well time for work, hoppas att dagen går riktigt fort..

Nyår närmar sig..


Jag brukar aldrig känna för att vara uppklädd på nyår och i år blir nog inget undantag. Bär alltid svarta kläder annars och så lär det bli på nyår med- men med rätt accesoarer så kan man ha något enkelt. Hittade allt detta snyggt på topshop.com, blir det kanske någon av dessa klänningar? (Är mest sugen på den uppe i högra hörnet).


Project Runway!


Har snart sett alla program av säsongens Project Runway och jag måste verkligen säga att jag e lite besviken.
Dom som har gått vidare till finalen är jätteduktiga men jag känner inte att dom sticker ut eller har visat något som kännetecknar just dom. Jag blev verkligen förälskad i Leanne Marshalls slutkollektion (förra vinnaren) och kände under alla program att hon hade ett eget sätt och detaljer gjorde att man tänkte "det där är Leanns plagg".
Besviken som sagt men har sparat sista programmet och kommer att se det i morgon kväll :).


Detta är Leannes kollektion som hon vann med förra säsongen- vacker och personlig (HM gick ju craazy med liknande kjolar i pasteller och massor med blad inte alls långt efter).


Se Avatar!!


Helt FANTASTISK är det enda jag kan säga om denna film, herregud vad bra den var. Fastnade sekunden efter att den började och blev helt förtrollad. Tre timmar har aldrig gått så fort! Allt var så välgjort med detaljer som verkligen satte spår, allt var perfektion. Hade absolut inga höga förväntningar och trodde helt ärligt inte att jag skulle gilla den men oj så fel jag hade. Den hade verkligen något nytt och den var så vacker, både i miljö och handling. Nu är jag ett stort fan och hoppas att det kommer att komma en tvåa. Se den för fan, så underbar.

Jag fastnade mest för Neytiri (på bilderna nedan). Tyckte att hon var sååå vacker.

 




 

 


Party ikväll!!


Nu är en lång dags jobb äntligen över och jag har fått i mig en skål med flingor och har nu börjat göra mig i ordning för att festa lite :). Ikväll ska jag träffa Amanda som är en kär kär vän, ska bli kul att äntligen ses.
Tror att vi börjar ta några öl på fridays och sen ser vi vart kvällen slutar.

Börjar få upp partyhumöret med en flaska vin och bra musik som La Roux.. Skönt att det har slutat snöa så hysteriskt ute också, aldrig kul när man har fixat håret ;).


Drömoutfit just nu!

Detta skulle jag gärna skaka min lurviga i nästa gång jag går på party...




Allt är från Topshop.com


Snöööö..


Jag älskar julen och jag ääälskar snö.. Skulle vilja vakna upp till denna syn varje dag fram till februari ;).
Ska snart iväg till jobbet (jippi), känns ännu mer som en kamp med tanke på att folk kommer vara tokiga och stressade över julklappar--tur att man har underbara kollegor som gör det värt att vara där, haha.

Håller på att planera något inför helgen, har lust att göra något kul på lörd, men ens vänner verkar vara riktigt fattiga nu innan jul :(, not so fun för miig...







 

Våran söta lilla (plast)gran ;).

Utbytbara!


Man tror inte att en när och kär vän kan vara utbytbar. Men efter svek är det ganska lätt..
Bättre vänner förtjänas!!


Drömoutfit just nu!


Ge mig ge mig allt detta ;). Önskar mig armbandet och ringen i julklapp/present. En bra sak med att fylla år strax efter jul är ju att man kan önska sig det man inte får i julklapp, hihi.




Tröja, Acne
Skor, Acne
Ring, Acne
Byxor, HM
Armband, Maria Nilsdotter

Pengar kvar?


Om du vill skämma bort dig själv med en dyr väska som enbart är tillverkad för att rymma en Iphone, ja då är denna perfeeekt. En liten liten väska för just det syftet, cute.



I wish!


Funderar lite över nyår och vad jag ska satsa på för outfit. Man brukar ju alltid köra på en svart klänning, vilket jag är trött på (har ju alltid alltid svart på mig annars). Men självklart hittade jag en underbar svart klänning från acne som jag absolut skulle vilja ha med ett par skyhöga klackar till ;). Synd bara att den e lite för dyr just nu.


Barnhämtning!


Började eftermiddag med en lunch i Skrapan med min kära vän Sara. Jag åt en god linssoppa och sedan blev det kaffe och liten kaka. Vi satt och pratade och skrattade några timmar och sedan var det dags för mig att hämta yngsta syrran på dagis. Hon såg lite skraj ut först när jag kom inklampandes, var nog inte beredd på att det var jag som skulle komma. Men det gick över på sisådär en halv sek, och sedan pratade hon på (så mycket som en tvååring kan prata då alltså).
Nu sitter jag hemma hos mor och pratar skit med min andra syrra (18 år) och hennes kille. Ska stanna här på middag och äta mammas underbara fisksoppa, så gott. Nu inväntar jag min Niklas som bokar tid för en tatuering, spännande :).


In my dreams

 



Såg dessa skönheter på vintage-paris.com. Har alltid velat ha ett par örhängen från Chanel och dessa är ju helt perfekta. Önskade att jag kunde klicka hem detta nu.


Utökar min önskelista!!

Älskar verkligen fåglar och speciellt svalor. Detta vackra halsband från JohannaN har en given plats på min önskelista :).


Nattuggla!

Klockan är aldeles för mycket och jag är fortfarande jättepigg. Killen har lagt sig för lääänge sen då han ska upp och jobba ganska tidigt, en annan är ju ledig igen. Har iaf sysselsatt mig med att ändra utseende på bloggen ( är inte säker på om jag är nöjd men det får duga tills vidare). Jag har även läst lite om Modeböcker och jag är väldigt sugen på att önska mig en sådan antingen i julklapp eller i present-fyller år knappt en månad efter jul. Har sagt till mig själv väldigt länge att jag ska börja samla på mig böcker om mode, gärna sådana som man får en inblick i de tidiga 50-talet och framåt. Älskar att se hur det har utvecklats inom mode och skönhet.

Är väldigt sugen på dessa tre men det finns så många fler ;). Får börja stegvis.




Möblerar om i bloggen!


Håller på att fixa min blogg med att byta bakgrundsfärg lite sådant.. Kommer behöva ändra och fixa ett par ggr så därför kommer den inte att se så vacker ut dom närmsta dagaran ;). Funderar på att byta tema helt på den så att jag ändrat layouten helt, får se om jag orkar hålla på med det, hihi.


Min helg!


Var ju ledig fredag, lörd och sönd så det blev en fullspäckad helg. I fredags köpte jag lite julklappar och mötte sedan upp Niklas för att åka till Ikea. Där köpte vi bl a julpynt till granen, porslin och lite annat fint till lägenheten. Vi skulle också ha köpt en dörrmatta och ett diskställ och vi tog också detta och lade ner i påsen när vi gick runt där, men det kom konstigt nog inte med till kassan :S? Tappade vi det på vägen?

På kvällen tog vi det bara lugnt och hade lite mys med frukt och film. Vi satte också upp granen (liten plastgran) och så klippte jag Niklas- det blev faktiskt riktigt snyggt.

Lördag! Vaknar vid tio och käkar lite frukost innan jag börjar röja i lägenheten. Några tjejer från jobbet skulle ju komma förbi och ha lite trevligt senare samma kväll. Fick hjälp av Niklas med att fixa här hemma och sen drog han iväg till sin mormor som fyllde år. Jag började göra i ordning mig och provade tusen och åter tusen olika kombinationer av kläder eller klänningar, och som vanligt var jag knappt uppklädd alls. Vet inte varför men trivs mer i snygga kläder som man inte sticker ut så mycket i. Tjejerna tyckte att jag var jättefin så det verkade ju fungera utan en glittrig "partyoutfit".

Tjejerna ramlade in mellan 7-8 och vi hade riktigt trevligt. Rökte vattenpipa, käkade lite godis och drack en massa vin :). Dom som gick ut sen var jag, Johanna och Margarita, vi mötte också upp Johannas kompis. Vi hade riktigt kul inne på spyan, trotts att konstiga män flörtade med Margarita hela tiden, haha.
Avslutade kvällen med att möta upp Niklas och äta lite onyttigt på donken, muuuums.

Söndag då! Jo den spenderade jag ganska bakis på skansen med mamma,hennes man, syrran, hennes kille och yngsta syrran (min karl skulle tyvärr på en fotokurs). Vi strosade runt där på julmarknaden och drack glögg. Åkte sedan tillbaka till mor för att baka pepparkakor och lussekatter. Niklas kom efter fem, lagom till middagen och sen fikade vi och kollade på Tomten är far till alla barnen. Ett perfekt avslut på en lyckad helg.



Margarita och jag- och nej jag e nog inte så nykter här ;).


Ännu mindre här haha..


Vi tre blev kvar med utgång i sikte :).


Inne på spyan.


Söta Johanna och jag med en goda drinkar.





Fredag= äntligen ledig!!

Jag säger bara äääntligen. Behöver verkligen dom kommande tre dagarna till att vila ut lite, (det betyder då att inte jobba, men jag kommer göra en maaassa annat istället haha).

Idag ska jag in till stan för att kolla på julklappar, men vet precis hur det kommer bli. Kommer istället hitta massor med snygga kläder till mig själv- vilket jag inte har råd med just nu ;).

Senare ska jag och Niklas till ikea och kolla lite prylar till lägenheten, vill köpa mängder med saker men man får ju inte med sig så mycket när man åker the Ikea buss liksom. Ja jo vi borde kanske skaffa körkort, eller hur älskling?

Ätit hitills idag då:

Frukost: 2dl lättfil (70kcal) med 30g flingor (112kcal) och två wasa crispin light (20g per skiva, 40kcal) =222

Lunch: 2 st knäckebröd (70kcal) med makril i tomatsås (ca 90kcal) och en morot (ca 100kcal)=260

Middag: wokmix (90kcal) kycklingfilé (115kcal) och kokosmjölk (ca 110kcal)=315

Tänkte ta lite ostkaka ikväll också och kanske något annat smaskigt, verkar hålla mina kcal på 1458 idag ändå :).


Snart ledig!!


Nu har snart en arbetsvecka gått och jag är ledig fred lörd och sönd, så jäkla underbart. Jag känner dock att veckan kanske gick lite väl fort, har vart dålig på att höra va mig till mina vänner och känner att byta jobb är ett måste just nu.

Jobbar 12-19.30 idag och tänkte hinna med att köpa hårfärg och kanske kolla på någon söt klänning inför helgens utgång :). Jag har funderingar över vilken hårfärg jag ska köpa, denna gång blir det en billig variant från hm (pengarna lyser med sin frånvaro nu inför jul). Har fått väldigt solblekt hår nu efter semestern och ska nog köra på en varm "chokladbrun" färg, Drömmen att få ljusbrunt hår har jag givit upp efter ett antal försök hos olika frisörer- det blir morotsfärgat eller knappt så att man märker något.

RSS 2.0